Beton ciré

De look van natuursteen, alleen dan met meer mogelijkheden. Van heerlijk rustgevend en strak tot een replica van vulkanische aderen door donker gesteente. Het is erg mooi spul.
De beton ciré waar wij uitsluitend mee werken is BEAL MORTEX. Het is een suprieur product en  we staan garant voor de kwaliteit. 

Mortex is 100% natuurlijk en gemaakt van kalk. Het is bij uitstek geschikt om uw ruimten een strakke, eigentijdse ‘beton’ look te geven. Houdt u van natuursteen maar deinst u terug voor de kosten ervan? Met Beal Mortex kunt u hetzelfde effect bereiken tegen een lagere prijs! 

Een van de eigenschappen die Mortex onderscheidt van soortgelijke producten is dat het waterdicht is vanaf een laag van 1 mm. Met Mortex heeft u daarmee product dat gebruikt kan worden gebruiken in keukens, badkamers en ook voor zwembaden en terrassen. Nabehandelen tegen vocht is niet nodig, dus dat scheelt u ook weer in de kosten! Daarnaast kunt u het ook gebruiken voor alle reguliere toepassingen en wanden. 

Voorbeeld van Beton Ciré

Toepassing Beton Ciré

Beton Ciré wordt in lagen aangebracht en dat geldt ook voor BEAL MORTEX. Afhankelijk van het gewenste resultaat gaat het om één tot drie lagen. 
Voor Mortex gebruiken we drie ingrediënten: korrels, mengvloeistof en kleurenpoeder.
Om te beginnen wordt altijd een zogenaamd technische laag aangebracht, die dient om het oppervlak waterdicht te maken. Daarvoor worden grove Mortex korrels gemengd met de mengvloeistof. Wilt u een specifieke kleur, dan wordt vervolgens een extra laag aangebracht die bestaat uit fijnere korrels. Beal heeft een uitgebreide catalogus van eigen kleuren (zie hier).

 

onderhoud beton ciré (beal Mortex)

Vanwege de gladde afwerking is Mortex gemakkelijk schoon te houden. Bij gebruik in natte ruimten kan kalkafzetting optreden. Deze is gemakkelijk te verwijderen met een mengsel van water en azijn.

Om het oppervlak extra goed te conserveren en te beschermen tegen vlekken, is het aan te raden dit te behandelen met een coating: Olie, wax of PU- (Polyurethaan). Het type coating dat we advsieren is afhankelijk van de ondergrond, lichtinval en vochtgraad.  

 

Meer informatie

Pin It on Pinterest

Open chat
1
Hallo,
Hier is Pieter-jan van Stukadoorsbedrijf Stuctuur!
Wat kan ik voor je doen?