Beton ciré

De beton ciré waar wij mee werken is Beal Mortex. Het is een Belgisch product dat 100% natuurlijk is. Houdt u van natuursteen maar deinst u terug voor de kosten ervan? Met Beal Mortex kunt u hetzelfde effect bereiken tegen een veel lagere prijs! 

Mortex is gemaakt van natuurlijke kalk en is bij uitstek geschikt om uw ruimten een strakke, eigentijdse ‘beton’ look te geven. Bijkomend voordeel is dat Mortex al vanaf 1mm dikte WATERDICHT is. met Mortex hebt u dus een product dat geschikt is voor alle reguliere toepassingen, zoals pleisteren van wanden en plafonds. Maar daarnaast is het dus ook prima te gebruiken in badkamers, douches en ook voor zwembaden en terrassen. Nabehandelen tegen vocht is niet nodig, dus dat scheelt u ook weer in de kosten!

Toepassing

Bij Mortex hebben we te maken met drie ingrediënten: korrels, mengvloeistof en kleurenpoeder. Om te beginnen wordt altijd een zogenaamd technische laag aangebracht, die dient om het oppervlak waterdicht te maken. Daarvoor worden grove Mortex korrels gemengd met de mengvloeistof. Wilt u een specifieke kleur, dan wordt vervolgens een extra laag aangebracht die bestaat uit fijnere korrels. Beal heeft een uitgebreide catalogus van eigen kleuren (zie hier).

Wilt u een uniforme strakke look in uw gehele woning? Dan is BEAL MORTEX uitermate geschikt. U kunt het toepassen in natte ruimten, maar ook gebruiken voor bijvoorbeeld het aanrecht in uw keuken. Bijkomend voordeel: u hoeft niet meer te (laten) tegelen. Een perfecte keuze. 

 

onderhoud

Vanwege de gladde afwerking is Mortex gemakkelijk schoon te houden. Om het oppervlak extra goed te conserveren en te beschermen tegen vlekken, is het aan te raden dit te behandelen met een coating.

Bij gebruik in natte ruimten kan kalkafzetting optreden. Deze is gemakkelijk te verwijderen met een mengsel van water en azijn.

Meer informatie

Pin It on Pinterest

Open chat
1
Hallo,
Hier is Pieter-jan van Stukadoorsbedrijf Stuctuur!
Wat kan ik voor je doen?