Sauswerk  Amersfoort

Sauswerk is tot vrij recent vooral handmatig gedaan, maar wordt sauswerk juist steeds vaker machinaal uitgevoerd. Ondanks dat blijft handmatig sausen voor sommige situaties simpelweg de beste keuze. Dat heeft alles te maken met het type woning en andere details, zoals: oppervlakte, materiaal en ook de hoeken ofwel de bereikbaarheid en ruimte waar je mee moet werken. Hieronder vind u meer informatie. 

U kan ook geheel vrijblijvend contact opnemen met ons: de vakmannen van Stukadoorsbedrijf Stuctuur. Als u contact opneemt kan u vrijblijvend met ons overleggen en we staan u graag bij met advies op maat. 

handmatig sauswerk in amersfoort

Traditioneel gebeurt sauswerk met een stok en een roller. Het kost wat meer tijd dan bijvoorbeeld latex spuiten, maar staat garant voor precisie in de afwerking. Sausen werkt het beste op nieuw gestucte muren of plafonds. Met een droog, schoon en glad oppervlak bereik je het mooiste resultaat. 

Met de kwast of met structuurverf kunnen we elke gewenste structuur aanbrengen. Dat doen we door met de hand vormen en patronen te maken. U kan zo indien gewenst een rustieke uitstraling aan uw interieur geven, maar ook juist heel erg opvallend. Net wat u wilt. Het sauswerk kan natuurlijk ook keurig glad afgeleverd worden. Een extra voordeel is dat met de hand sauzen meer controle en dus precisie geeft dan machinaal spuitwerk en ook minder rommel. 

Stukadoor uit Veenendaal

de verfspuit

Wanneer kies je nou voor de verspuit (machinaal sausen) in plaats van handmatig sausen? De zwaarst wegende factor is de grootte van de oppervlakken die gesaust moeten worden. Is het een groter oppervlakte? Dan is het advies om te spuiten. Bijkomend voordeel is dat machinaal sauzen sneller gaat en dus liggen de kosten per vierkante meter wat lager. Spuitwerk is ook ideaal voor plafonds, want handmatig een plafond sausen is toch lastiger. 

Sausen met de verfspuit geeft een volkomen streeploos resultaat anders dan bij sauswerk met de kwast of met structuurverf.
Naast oppervlakte speelt dus ook smaak een rol bij de keuze voor handmatig of machinaal sausen. Heeft u liever perfect gladde oppervlakten of juist de kleine oneffenheden van handmatig werk wat weer een toegankelijkere uitstraling oplevert. 

professioneel sauswerk

Bij een verbouwing, renovatie of een nieuwe woning is het telkens weer lastige overweging. Wat doen we zelf en wat laten we doen.  Besteden we alles uit, of een deel en doen we de rest zelf?   
Zelf de handen uit de mouwen steken kan lonen en mooi geld besparen, maar het kost ook weer veel tijd en levert stress op. Het gaat toch minder snel en vaak wat minder netjes, soms heb je tegenvallers. Het voordeel van vakmensen inschakelen is dat ze precies weten:

N

wanneer sauswerk geschikt is en wanneer niet;

N

of er nog voorstrijkwerk nodig is;

N

hoeveel lagen sauswerk er nodig zijn voor een mooi resultaat;

N

welke verfsoort het meest geschikt is bij uw woning;

N

hoe uw ideale kleuren gemengd moeten worden;

Wij verzorgen het sauswerk in Amersfoort en omgeving bij particulieren en bedrijven. Voor ons is het echt belangrijk dat u zo goed mogelijk resultaat krijgt. Daarom denken we ook graag met u mee, neem gerust even contact op. 

Stukadoor Veenendaal

Vraag een offerte aan!

Vragen? Of nieuwsgierig hoe we u kunnen helpen? Bel ons op (06 – 31 91 70 29) of vul gewoon het formulier hieronder in om een e-mail naar ons te sturen. 

 

Pin It on Pinterest

Open chat
1
Hallo,
Hier is Pieter-jan van Stukadoorsbedrijf Stuctuur!
Wat kan ik voor je doen?