Sauswerk 
in ede

Sauswerk gebeurt tegenwoordig voornamelijk machinaal, want dat gaat sneller en levert ook een mooi resultaat. Toch zijn er ook nog genoeg situaties waarin het aan te raden is om te kiezen voor het handmatig sauzen van wanden en plafonds.

Als u oppervlakken heeft die u wilt (laten) sausen, loont het de moeite eens contact op te nemen met Stuctuur; wij geloven dat we het beste sauswerk leveren in Ede en omgeving. We denken graag met u mee, zodat u goed inzicht krijgt in de mogelijkheden voor uw specifieke situatie. 

Wanneer kiezen voor handmatig sauswerk?

Schilderen, ofwel handmatig sauswerk, gebeurt voornamelijk met stok en roller. Het kost zeker meer tijd dan bijvoorbeeld latex spuiten, maar het staat garant voor optimale precisie in de afwerking. Vaak passen wij sausen toe op nieuw gestucte muren of plafonds. Een droog, schoon en glad oppervlak is erg belangrijk om met sauswerk het beste resultaat te bereiken.

Sauswerk kan een rustieke uitstraling aan uw interieur geven. Bij het sauzen kunnen wij elke gewenste structuur aanbrengen met de kwast of met structuurverf, door met de hand vormen en patronen te maken. Natuurlijk kan het sauswerk ook mooi glad afgeleverd worden. Een extra voordeel is dat met de hand sauzen veel gecontroleerder gaat en dus minder rommel geeft dan spuitwerk. 

Stukadoor uit Veenendaal

Wanneer de verfspuit in plaats van sauzen?

De belangrijkste factor bij deze beslissing is de grootte van de oppervlakken die gesaust moeten worden. Bij sauswerk voor grotere oppervlakken is bijvoorbeeld juist spuiten aan te bevelen. Machinaal sauzen gaat sneller en dus liggen de kosten per vierkante meter wat lager. Dit geldt zeker ook voor plafonds, waarbij handmatig sauzen een lastige klus is en spuiten is dan relatief eenvoudig.

Schilderen met de verfspuit zorgt voor minder oneffenheden dan sauzen met de roller en geeft een volkomen streeploos resultaat. Dus naast oppervlakte is ook uw smaak van belang. Gaat uw voorkeur uit naar perfect gladde oppervlakten of kies u juist voor de subtiele speelsheid in het resultaat die handwerk met zich meebrengt?

Waarom professioneel sauswerk beter is dan zelf doen

U kan geld besparen door zelf wanden en muren te sausen, maar de professionals van Stuctuur doen het sneller én weten precies:

N

Wanneer sauswerk geschikt is en wanneer niet;

N

Of het nodig is om een voorstrijk te doen, want soms kunnen de muren enorm zuigen.

N

Hoeveel lagen latex er nodig zijn voor een mooi resultaat;

N

Welke latex het meest geschikt is bij uw woning en ook bij de ruimte die gesaust moet worden;

N

Hoe uw ideale kleuren gemengd moeten worden; 

Wij verzorgen het sauswerk in Ede en omgeving zowel bij particulieren als bedrijven. We doen het snel en goed. Wij adviseren u ook graag over de keuze tussen sauzen en spuiten, natuurlijk ook over de beste materialen. Verder kunnen we met u meedenken over de voorbereidingen, zoals: wat is handig om al zelf geregeld te hebben en wat is overbodig? 

Stukadoor Veenendaal

Vraag een offerte aan!

 * Een offerte aanvraag is natuurlijk geheel vrijblijvend *

 

Pin It on Pinterest

Open chat
1
Hallo,
Hier is Pieter-jan van Stukadoorsbedrijf Stuctuur!
Wat kan ik voor je doen?