Sauswerk Wageningen

Sauswerk wordt tegenwoordig steeds vaker machinaal gedaan. Toch zijn er nog genoeg situaties waarin handmatig sausen de betere optie is. Welk van deze twee opties het meest geschikt is verschilt per woning en per situatie.

Als u hulp kan gebruiken bij het sausen of gewoon wat meer informatie wilt, loont het de moeite eens contact op te nemen met Stukadoorsbedrijf Stuctuur. Dan denken we met u mee over wat handig is voor uw situatie. Wij geloven zelf dat we het beste sauswerk leveren in Wageningen en omgeving. Onze klanten zijn op zijn minst erg tevreden over ons 😉

handmatig sauswerk

Als het niet machinaal wordt uitgevoerd gebeurt sauswerk met stok en roller. Het kost wat meer tijd dan bijvoorbeeld latex spuiten, maar staat garant voor precisie in de afwerking. Sausen gaat het beste op nieuw gestucte muren of plafonds. Een droog, schoon en glad oppervlak is erg belangrijk om met sauswerk het mooiste resultaat te bereiken.

Bij het sauzen kunnen wij elke gewenste structuur aanbrengen met de kwast of met structuurverf, door met de hand vormen en patronen te maken. Natuurlijk kan het sauswerk ook mooi glad afgeleverd worden. Het kan indien gewenst een rustieke uitstraling aan uw interieur geven, maar ook juist heel erg opvallend. Net wat u wilt. Een extra voordeel is dat met de hand sauzen meer controle en dus precisie geeft dan machinaal spuitwerk en ook minder rommel. 

Stukadoor uit Veenendaal

de verfspuit

Wanneer kies je voor de verfspuit (machinaal sausen) in plaats van handmatig sausen?
De zwaarst wegende factor is de grootte van de oppervlakken die gesaust moeten worden. Bij sauswerk voor grotere oppervlakken is spuiten aan te bevelen. Machinaal sauzen gaat sneller en dus liggen de kosten per vierkante meter lager. Dit geldt zeker ook voor plafonds, waarbij handmatig sauzen een lastige klus is.

Sausen met de verfspuit zorgt voor minder oneffenheden dan sausen met de roller en geeft een volkomen streeploos resultaat. Naast oppervlakte speelt ook smaak een rol bij de keuze voor handmatig of machinaal sausen. Heeft u liever perfect gladde oppervlakten of juist de kleine oneffenheden van handmatig werk, wat weer een toegankelijkere uitstraling oplevert?! 

de voordelen van professioneel sauswerk

Het is voor veel mensen een lastige overweging: ‘Gaan we zelf aan de slag met stucen en sausen? Besteden we het helemaal uit aan vakmensen? Of besteden we het stucwerk ui, en sausen we zelf?’. Zelf de handen uit de mouwen steken kan leuk geld besparen, maar kost ook weer veel tijd en levert stress op, het gaat toch minder snel en vaak wat minder netjes. Wij van Stuctuur doen het vakkundig, sneller en weten door onze ervaring precies:

N

wanneer sauswerk geschikt is en wanneer niet;

N

of een voorstrijk nodig is tegen de zuigende werking van de muur 

N

hoeveel lagen sauswerk er nodig zijn voor een mooi resultaat;

N

welke verfsoort het meest geschikt is bij uw woning;

N

hoe uw ideale kleuren gemengd moeten worden;

Wij verzorgen het sauswerk Wageningen en omgeving bij particulieren en bedrijven. Voor ons is het echt belangrijk dat u zo goed mogelijk resultaat krijgt. Daarom denken we ook graag met u mee over praktische zaken, zoals bijvoorbeeld: De keuze tussen sauzen en spuiten, wat de beste materialen zijn bij uw wensen, of waar aan te denken bij de voorbreiding. Neem gerust contact op. 

Stukadoor Veenendaal

Vraag een offerte aan!

Vragen? Of nieuwsgierig hoe we u kunnen helpen? Bel ons op (06 – 31 91 70 29) of vul gewoon het formulier hieronder in om een e-mail naar ons te sturen. 

 

Pin It on Pinterest

Open chat
1
Hallo,
Hier is Pieter-jan van Stukadoorsbedrijf Stuctuur!
Wat kan ik voor je doen?